Coaching & Counseling

Waar het verleden je heeft gebracht, staat vast. Hoe je verder reist bepaal je zelf.

(Kristen Hubbard)

Jouw doel voorop:

samen vinden we het pad dat daarbij hoort

Het is oké als je even wat minder in je vel zit. Het feit dat je op deze pagina bent zegt dat je er iets aan wil doen. Daar mag je trots op zijn!  Met de juiste coaching vind je antwoorden op bepaalde vragen waar je mee rondloopt. Weet dat alle antwoorden al aanwezig zijn in jezelf.  Samen gaan we op zoek naar die antwoorden, zodat jij straks weer jouw pad kunt vervolgen.

Herken jij jezelf of heb je last van één van de volgende punten?

Waar word ik nu écht gelukkig van? Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Ik voel me vaak gestresst en vind het lastig om te ontspannen, ik sta altijd aan.

Ik blijf maar twijfelen. Hoe maak ik de juiste keuzes?

Het lijkt erop dat alles op rolletjes loopt, maar toch knaagt er iets. Is dit wel hoe ik mijn leven wil leiden?

Sta je zelf vaak onderaan je prioriteitenlijstje?

Ik weet niet wat ik voel. Hoe kom ik weer in contact met mijn gevoel?

Heb je last van perfectionisme, dat kritische stemmetje in je hoofd?

Ik ben vaak zo moe. Hoe krijg ik weer meer energie?

Marloes Borsje - Bonbini Coaching

Een coach kan dan uitkomst bieden.

Het zijn dingen waar iedereen last van kan krijgen en er zijn tal van redenen waardoor dit kan ontstaan: gebeurtenissen die je uit balans brengen, (oud) verdriet, angsten, oude patronen en valkuilen, een baan waarin je niet gelukkig bent, een moeizame of verbroken relatie, gezondheidsproblemen, rouw etc.

Staat jouw vraag er niet bij? Geen probleem! Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Daarnaast kan een coach ook uitkomt bieden als jouw vraag niet zo specifiek is en als je niet zo goed weet waarom je vastloopt.

Mag ik jou helpen om weer meer geluk te ervaren in jouw leven?

Zet vandaag de eerste stap!

Coaching & counseling - Bonbini Coaching

Welke resultaten kun je verwachten met coaching?

Coaching is een van de meest effectieve methodes om jouw doelen op het gebied van persoonlijke groei te bereiken. Het is één op één en wordt volledig afgestemd op jouw behoeften, persoonlijkheid en coachdoelen.

Coaching brengt je niet alleen een hoop inzichten, maar zet je ook in beweging. Door bewust bezig te zijn met jouw persoonlijke ontwikkeling, ontdek je steeds meer kanten van jezelf. Zowel je mooie als je schaduwkanten. Zo verruim je jouw innerlijke vrijheid en keuzemogelijkheden. Je leert meer rust, energie en vreugde te ervaren en je bent beter in staat ruimte te geven aan dat waar het voor jou ècht om gaat. Je bereikt jouw doelen en maakt keuzes die echt bij jou passen.

Yes, dat voelt goed!

"Er is maar één investering die nooit zal dalen: een investering in jezelf."

(Frank Sonnenberg)

Vormen van coaching en counseling:

Bij Bon Bini Coaching kun je terecht voor:

  • Life Coaching
  • Mental Coaching
  • Stress- en Burn-Out Coaching
  • Energetische Coaching,
  • Transformatie Coaching
  • Counseling
  • Spirituele Coaching

In de praktijk is het vaak een mix van diverse coachingsvormen die ik inzet. Net wat er nodig is om ruimte en beweging te krijgen in jouw vraagstuk.

Omdat ik vaak de vraag krijg wat voor soort coaching ik doe, heb ik hier een kort overzicht van gemaakt. Het gaat mij er niet zozeer om welke naam het heeft. Het is ook maar net welke definitie je gebruikt. Dit overzicht is puur bedoeld om je een beeld te geven van wat ik in kan zetten.

Buiten deze vormen van coaching kunnen we er samen ook voor kiezen om Sensi Therapie of een ACT-meting in te zetten.

Life coaching

Als je op zoek bent naar meer ontspanning, balans, betekenis en zingeving. Het draait altijd om 3 kernvragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?

Mental coaching

Wat je denkt en gelooft (over jezelf en je omgeving) heeft invloed op alles. Hoe je je voelt, wat je doet of juist niet doet. Mental coaching helpt je om weer grip te krijgen op je niet helpende en belemmerende gedachten.

Stress en burn-out coaching

Gaat over het leren omgaan met druk. Zowel de druk die je jezelf oplegt als de druk die je vanuit je omgeving ervaart. Ook gaat het over het luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. En het leren ontspannen.

Energetische coaching

Brengt je energiesysteem weer in balans, activeert het zelfgenezend vermogen van je lichaam en zorgt voor een goede connectie met je intuïtie en je innerlijk weten. Dit doe ik onder andere via Sensi therapie (link andere pagina).

Transformatie coaching

Helpt je door een grote verandering of een traumatische ervaring in je leven heen. Of helpt je om zelf een grote verandering aan te brengen in je leven. Oude vertrouwde patronen loslaten en vervangen door wat past bij jou in het hier en nu en in de toekomst. 

Counseling

Gaat een stapje dieper dan coaching. Richt zich op emotionele disbalans en onderliggende problemen. Waar is het probleem in het verleden ontstaan en hoe kunnen onderliggende patronen veranderd of opgelost worden? We kijken samen wat er vanuit jouw verleden ontdekt en verwerkt moet worden, om vervolgens met coaching aan de toekomst te kunnen werken. 

Spirituele coaching

Bezield leven. Dichterbij jezelf komen te staan, zijn wie je echt bent, je authentieke zelf. Centraal hierbij staan bewustzijn, bewustwording, zingeving, intrinsieke motivatie, betekenis geven.

“Groeien kan pijn doen en verandering ook. Maar niets doen doet meer pijn dan ergens blijven waar je niet wilt zijn.”

Marloes Borsje - Bonbini Coaching

Wil jij meer geluk ervaren in je leven?
Zet vandaag de eerste stap!

Wat mensen zeggen over Marloes:

Vanaf de eerste ontmoeting voelde het als een warm bad. Marloes is voor mij een persoon die je echt ziet en je een spiegel voor kan houden. Ik heb de afgelopen maanden heel veel waardevolle tips gekregen en geleerd om niet weg te lopen voor de dingen uit het verleden. Ze heeft mij geholpen om mezelf in het geheel te zien en dat het oké is wie ik ben, waar ik voor sta en waarom ik zo geworden ben. 

De combinatie van coaching met de Sensi behandelingen is voor mij heel waardevol en echt een eye opener geweest. Ik kan oprecht zeggen dit voor mij de gouden combinatie is en ik kan iedereen aanraden om dit te ervaren!

Gonny

Marloes is het klassieke voorbeeld van een powervrouw, met goede peopleskills, die van aanpakken weet. Wanneer je vastloopt kan zij helpen om weer helderheid en overzicht te creëren, en zij helpt je om de juiste motivatie en energie te vinden om weer door te gaan. Marloes is een fijne coach, die echt de tijd neemt voor je en je op liefdevolle manier begeleidt naar meer zelfontwikkeling. Ze kan op een liefdevolle manier de vinger op de zere plek leggen en weet de juiste snaar te raken om verandering te faciliteren. Met Marloes haal je kennis, ervaring en vooral een heel mooi mens in huis! Als ik de kans krijg, zou ik graag weer met haar samenwerken! 

Eva

Met Marloes heb ik samengewerkt bij Profource, waar zij teammanager was. Ik heb bewondering voor haar “Can Do” mentaliteit, waarbij geen uitdaging teveel moeite lijkt te zijn en zij met een positieve blik naar de organisatie blijft kijken. Daarbij is zij ook nog eens zeer doortastend. Marloes is niet het type die zich met een halve zin weg laat sturen. Dit geldt zeker ook als je als medewerker even je draai niet kunt vinden. Ze neemt de tijd om naar je te luisteren en samen een oplossing te zoeken en je plezier in het werk weer terug te vinden. Marloes is zeker 1 van de fijnste managers die ik gedurende mijn loopbaan ben tegengekomen.

Meike

Veelgestelde vragen

Kan ik snel terecht?

Ja, vaak is er wel een mogelijkheid om op korte termijn een afspraak te maken. Ik probeer altijd wel tijd vrij  te houden voor nieuwe mensen of voor ‘spoedgevallen’. Ik weet uit eigen ervaring hoe vervelend het is als je lang moet wachten als je eenmaal de stap hebt genomen om hulp te zoeken of als je echt even omhoog zit. Omdat ik jou wat anders gun, organiseer ik mijn agenda op deze manier.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Dat is heel verschillend. De een loopt een wat langer traject en de ander wat korter. Dat hangt er natuurlijk ook helemaal vanaf met welke vragen je komt. Sommige mensen komen 2 of 3 keer en zijn dan voldoende op weg geholpen bij hun vraagstuk. Anderen begeleid ik intensiever en zie ik bijvoorbeeld gedurende een jaar 10 of 12 keer. Tussendoor stemmen we steeds samen af of een vervolgsessie wenselijk is en zo ja op welke termijn. Je zit nergens aan vast, je kunt op elk moment besluiten te stoppen. Bij langere trajecten werk ik wel graag met een afsluitend gesprek, waarin we echt even de tijd nemen om stil te staan en terug te blikken (op de weg die je hebt afgelegd), om vooruit te kijken (hoe ga je vanaf nu verder, wie zijn je hulpbronnen in je eigen omgeving) en om onze samenwerking bewust af te sluiten.

Als je komt via je werkgever, bestaat soms de wens vanuit je werkgever om vooraf een aantal sessies af te spreken. Dit kan uiteraard. Ik maak dan op basis van mijn inschatting een voorstel. Als we toch eerder klaar blijken te zijn, dan maken we de tijd niet vol, maar ronden we gewoon eerder af. Klaar is klaar! Mocht er meer nodig zijn, dan maken we keuzes wat we wel/niet gaan aanpakken of vragen we extra sessies aan.

Wat kost coaching?

Voordat we een sessie plannen, bied ik de mogelijkheid tot een gratis face to face, telefonische of online kennismaking. Dit is geheel vrijblijvend. We kijken dan of ik de juiste persoon ben om jou te helpen en of het klikt tussen ons. Daarna gaan we samen aan de slag.

Een coachsessie voor particulieren kost €80,- per sessie. Bon Bini Coaching is vrijgesteld van BTW. Een sessie duurt ongeveer één uur. Hou rekening met een mogelijke uitloop van 15 tot maximaal 30 minuten. Uiteraard kun je zelf ook aangeven als uitloop niet past in jouw agenda!

Voor organisaties reken ik een tarief tussen de €115,- en €130,- per uur. Dit hangt van een aantal dingen af. Ik maak graag een voorstel op maat.

Waar vindt de coaching plaats?

Ik werk voornamelijk vanuit mijn eigen praktijk in Veldhoven. Andere opties zijn in overleg ook mogelijk. Ik kom bijvoorbeeld ook op werklocaties van klanten of op een openbare plek. Neem gerust even contact op om te overleggen.

Kan coaching ook online?

Ja dat kan zeker! Dat kan bijvoorbeeld als het voor jou laagdrempeliger is om coaching online te doen. Je kunt je hier prettiger bij voelen, maar het kan ook gewoon praktisch zijn om geen reistijd te hebben.