Mijn praktijk

“De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf.”

Bon Bini Coaching:

praktijk voor bewustwording, groei en ontwikkeling

BON BINI / WELKOM!

Bon Bini betekent welkom. Het is Papiaments. Een taal die wordt gesproken op de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Mijn praktijk Bon Bini Coaching is een plek waar ik je graag welkom heet en waar je mag zijn wie je bent. Een plek waarin ontdekken, bewust worden, ontwikkelen en thuiskomen bij jezelf en in je eigen lichaam centraal staan.

‘Bon Bini’ klinkt voor mij ook zo heerlijk vrolijk, levendig en onbezorgd. Iets waar we allemaal wel eens naar verlangen. Daarnaast denk ik bij Bon Bini aan vakanties naar een van mijn favoriete eilanden, namelijk Curaçao en daarmee aan zon, zee en strand.

ZON, ZEE, STRAND…

Ik hou van zon, zee en strand. Eigenlijk overal ter wereld waar ik een strand bezoek, maakt dat iets in me los. Een gevoel van vrijheid en geluk. Een intens gevoel van leven. Het weidse uitzicht op de zee en de horizon geeft me letterlijk en figuurlijk ruimte. Rust en ruimte om te voelen, te denken en gewoon te zijn. Een plek waar alles is, zoals het zou moeten zijn. Of het nu een donkere en onstuimige zee is of een kabbelende lichtblauwe zee met een hagelwit zandstrand, ze zijn allemaal mooi op hun eigen manier. Juist de variatie aan stranden maakt elk strand zo mooi en uniek.

En dan is er nog de magie van de zee die ons altijd en overal verbindt. Het een zijn met het universum. Het in contact komen met een dieper weten in jezelf, je innerlijke wijsheid. Vanuit daar kunnen verborgen krachten en antwoorden naar boven komen drijven.

Bonbini Coaching
Bonbini Coaching

Bij de zee

drijf ik op dromen

die net als de golven

gaan en komen

ik laad op, laat los

en dans in de wind

het strand,

waar ik mezelf

altijd weer vind.

(Gedicht van Dichtbij Ilja)

"Te weten dat wat we zoeken in ons innerlijk ligt, verandert alles "

(Allen B. Wallace)

Bon Bini Coachpraktijk

Wat het strand en de zee met mij doen, wil ik graag bieden aan cliënten in mijn praktijk.

Coachingruimte Bon Bini Coaching

Een veilige plek. Rust en ruimte om te zijn wie je echt bent.

Om samen stappen te kunnen zetten is een veilige, warme omgeving waar jij je vrij en welkom voelt voor mij een must. Je mag zijn wie je bent, doen hoe je wilt doen en zeggen wat je wilt zeggen. Alles is oké. Er is ruimte voor jou om nieuwe lagen aan te boren en je kwetsbaar op te stellen. Elk deel van jou vraagt om erkenning en mag er zijn. Je mooie kanten én je schaduwkanten, want die heeft iedereen. Je hoeft niet te presteren of iets te bewijzen. Gewoon zijn. Zonder oordeel en zonder advies gaan we samen op zoek naar antwoorden die al in jou zitten.

Holistische benadering

Ik geloof in een holistische benadering, dat betekent dat ik kijk naar jou als mens als geheel: mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel. Niets staat namelijk op zichzelf, alles is met elkaar verbonden. Als je bijvoorbeeld stress ervaart, heeft dit invloed op je gedachten, hoe je je voelt en je kunt het ook ervaren in je lijf (opgetrokken, gespannen schouders, hoofdpijn, buikpijn etc). Gezond zijn betekent dat er balans is tussen deze verschillende dimensies. Samen onderzoeken we deze balans. Geen symptoombestrijding, maar terug naar de bron van het probleem.

Alle antwoorden zitten al in je

Omdat jij jezelf en jouw lijf het beste kent, geloof ik in antwoorden die uit jezelf komen. Werken met jouw eigen oplossingen en antwoorden, op jouw manier en in jouw tempo. Dat past het best. Ik help jou om in contact te komen met jouw innerlijk weten. Samen gaan we op zoek naar antwoorden die al in jou zitten. Soms aan de oppervlakte en soms wat dieper verscholen. Ik luister, stel vragen, spiegel, confronteer, inspireer, analyseer en doe samen met jou onderzoek om ze te vinden.  Samen zetten we stappen richting een oplossing van jouw hulpvraag.

Eigen verantwoordelijkheid

Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling. Het maken van eigen keuzes betekent verantwoordelijkheid nemen voor deze keuzes. Zo pak je de regie over je leven. Uiteindelijk is het aan jou om te kiezen voor je eigen geluk. Gelukkig zijn kun je niet in de handen van anderen leggen. Je kunt er wel hulp bij inschakelen!  Dat is ook een vorm van eigen verantwoordelijkheid nemen. Ik help je hier graag bij op weg!

Coachingruimte Bon Bini Coaching
Marloes Borsje - Bonbini Coaching

Waarom ik doe wat ik doe

Wat ik zo mooi vind aan coachen, is mensen in beweging krijgen naar meer levensgeluk. 

Elke keer dat iemand een stapje zet naar meer eigen levensgeluk krijg ik ook een yes gevoel. En ben ik dankbaar dat ik daar een klein onderdeel van mocht zijn. Wat gelukkig maakt, is voor iedereen anders en dat vind ik nu juist zo leuk. De zoektocht naar wat iemand gelukkiger maakt. Dat maakt het werken als coach voor mij tot het mooiste wat er is. Andere mensen op weg helpen bij het terugvinden van levensgeluk. Dat is wat ik het liefste doe, dat is waar mijn hart ligt.

De sleutel naar geluk…

Gelukkig zijn door te zijn wie je werkelijk bent, authentiek, dat is volgens mij de sleutel. Wat daarvoor nodig is, is weten wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik nu echt? Ieder mens is uniek met zijn eigen talenten, kwaliteiten, valkuilen, eigenaardigheden en schaduwkanten. Hoe beter je jezelf kent, hoe authentieker je kunt leven, hoe makkelijker het is om keuzes te maken die bij je passen en die je echt gelukkig maken. 

Een betere wereld begint bij gelukkige mensen

Ik geloof dat hoe meer mensen zijn wie ze daadwerkelijk zijn, hoe gelukkiger ze zijn. En hoe meer mensen geluk ervaren, hoe meer mensen positief zullen bijdragen aan mensen om hen heen, aan onze maatschappij en onze planeet. Daar wil ik me graag voor inzetten!

Gun jij jezelf meer geluk?

Bon Bini! Je bent van harte welkom in mijn praktijk.