Even kennismaken

Nuchter, sensitief, doortastend, humoristisch.

Dat ben ik als mens en als coach!

Hallo! Welkom.

Leuk om kennis te maken. Ik ben Marloes Borsje, 43 jaar, vrouw van Jan, moeder van Jasmijn en coach vanuit mijn woonplaats Veldhoven.

Ik sta niet zo graag in de spotlights dus een hele pagina over mezelf schrijven voor mijn website, dat was best even een drempel die ik over moest. Evenals die foto’s van mezelf…

Maar aan de andere kant weet ik ook dat het essentieel is om jou een eerste indruk van mij te geven. Als ik naar mezelf kijk dan weet ik dat de redenen waarop ik mijn eigen coaches heb uitgekozen toch vooral waren gebaseerd op de persoon zelf. En niet zozeer op de gebruikte methodieken, opleidingen en ervaring. Uiteindelijk is voor mij persoonlijk de coach als persoon het belangrijkste ‘instrument’ dat ingezet kan worden. Daar moet je een goed gevoel bij hebben. 

Van Zuid-Holland naar Noord-Brabant

Van origine kom ik uit Krimpen aan de Lek. Een klein Zuid-Hollands dorpje. Eenmaal volwassen ben ik van het platteland naar Rotterdam vertrokken. Daar heb een aantal jaren van het stadse leven mogen genieten. Voor de liefde ben ik 12 jaar geleden verhuisd naar het Brabantse Veldhoven. Hier woon ik samen met mijn vriend Jan en dochter Jasmijn.

Een zachte G zul je (nog) niet ontdekken, wel de Brabantse gemoedelijkheid. Mijn Zuid-Hollandse bloed zorgt ervoor dat ik direct kan zijn in mijn communicatie. Soms is het nodig om niet om de hete brij heen te draaien, maar zeg ik vanuit liefde en op een respectvolle manier wel waar het op staat. Uiteindelijk is mijn enige doel om jou verder te helpen in jouw proces.

Marloes Borsje - Bonbini Coaching

‘Als we met hart en ziel willen leven, moeten we de angst voor de donkere kant loslaten.’

(Brené Brown)

Wat anderen over mij zeggen

=

Weet snel de vinger op de zere plek te leggen

=

Straalt rust uit, het voelt snel veilig en vertrouwd

=

Empatisch, warm, sensitief

=

Kan goed luisteren, zonder oordeel

=

Open, eerlijk en direct

=

Nuchter, praktisch ingesteld

=

Positief ingesteld, enthousiast, vrolijk, humor

Marloes Borsje - Bonbini Coaching
Coaching & counseling - Bonbini Coaching

Welke weg heb ik afgelegd om coach te worden?

De overgang was groot. 13 jaar lang werkte ik als consultant in een zakelijke ‘mannenwereld’. Opdrachten in de wereld van Finance en ICT. Van verandermanagement tot het leiden van teams. Saai was het nooit. Hard werken wel, maar ik genoot volop van deze tijd. Het was bruisend, energiek, snel en flexibel. Met leuke collega’s, veel uitjes, borrels en gezelligheid. En toen kwam de dag dat het detacheringsbedrijf waar ik 13 jaar werkte werd overgenomen… De cultuur veranderde. Het paste niet bij wie ik ben en waar ik voor sta. Mijn intuïtie gaf me al snel aan wat me te doen stond. Met pijn in mijn hart nam ik ontslag. Zonder een plan. Van carrièrevrouw naar thuisblijfmoeder 😉

Wat ik wel wist, was dat ik mensen coachen fantastisch vond!

Coaching liep al jaren als rode draad door mijn carrière en ik had hier ook al diverse opleidingen en trainingen voor gevolgd. Al jaren coachte ik mensen in de verschillende rollen die ik had bij klanten en later ook intern als teammanager.

Nu was de tijd rijp voor een opleiding met een verdiepingsslag van coach tot counselor. Counseling gaat nog een laag dieper dan coachen. Terug naar het verleden, naar het ontstaan van onderliggende patronen en overlevingsmechanismen.

Wat de periode thuis mij gebracht heeft

In deze tijd, waarin ik dus veel meer thuis was bij mijn dochter, ontwikkelde en omarmde ik mijn vrouwelijke en zachtere kant steeds meer. Meer ruimte voor gevoel, zorg, empathie en verbinding. Zowel met mezelf als met anderen.

Om als mens in balans te zijn, maar ook om een goede coach te kunnen zijn en om een praktijk op te zetten, had ik beide kanten nodig. Ik leerde om mijn mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten met elkaar te verbinden.

Tegenwoordig combineer ik mijn intuïtieve en sociale kant met mijn praktische kennis uit het bedrijfsleven.

Marloes Borsje

Gek op coachen, maar ook op …

Het bourgondische Brabantse leven

Wijn drinken met vriendinnen

Dieren

Zee en strand

Lente en zomer

Scandinavische thrillers (zowel boeken als series)

Yoga

Reizen

Het huis voor mezelf hebben (af en toe dan hè, niet altijd;) 

Een feestje op zijn tijd, liefst waar ook gedanst wordt!

Opleidingen en trainingen:

Iedereen mag zichzelf coach noemen. Het is helaas geen beschermde titel. Gelukkig ben je bij mij in goede handen. Ik ben een gecertificeerd coach. Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van coaching, counseling en energetisch werken:

 • 2015 – 2017: Alba Academie – Tweejarige Post-HBO Beroepsopleiding tot Senior Practitioner Coach / Counselor
 • 2022: Talent First – DISC & Drijfveren certificering
 • 2022: Sensi Therapie verdiepingsopleiding
 • 2021: My HBM center – HBM Individueel ACT meting
 • 2020: Sensi Therapie – eenjarige opleiding tot Sensi therapeut
 • 2018: Alba academie – Burn-out preventie
 • 2013: Schouten en Nelissen – certificatie opleiding Rationele Effectiviteitstraining (RET)
 • 2014: Falke en Verbaan – verzuimmanagement
 • 2012: Management Drives – gecertificeerd MD trainer voor individuele profielen, DPLO (Drijfveren, Persoonlijk Leiderschap en Ontwikkeling)
 • 2010: Kenneth Smit – Commerciële vaardigheden en gesprekstechnieken
 • 2012: Stichting communicatie – coachingsvaardigheden
 • 2009: Essential Leadership – Personal Empowerment
 • 2009: Civas – Psychologie
 • 2008: Valkenbosch Consultancy – Coachingsvaardigheden
 • 2007: Health Balance – Coachingsvaardigheden
Marloes Borsje - Bonbini Coaching
Sensi Therapie - Hoe het werkt

Zonder dalen geen pieken

Zelf heb ik zoals zovelen ook een aantal hordes moeten nemen in het leven. Ik ben mezelf kwijtgeraakt, depressief geweest, mijn hart gebroken, niet op mijn plek gezeten in mijn baan, noem het allemaal maar op. Geen makkelijke tijden, maar het heeft me als mens wijzer en rijker gemaakt. Juist in die tijden heb ik de meeste groei doorgemaakt.

Mijn valkuilen

Perfectionisme, de lat te hoog leggen, te weinig tijd voor mezelf nemen, moeite met hechten. Het zijn allemaal valkuilen die ik in mijn leven ben tegengekomen. En nog steeds. Ik ken ze inmiddels steeds beter en dat maakt dat ik me er sneller bewust van ben. Ik neem dan de tijd om echt even bij stil te staan bij wat er gebeurd en bij wat er gehoord en gevoeld wil worden. Om vervolgens weer mijn pad te kunnen vervolgen.

'Persoonlijke ontwikkeling is de overtuiging dat je de moeite, tijd en energie waard bent om jezelf te ontwikkelen.'

(Denis Waitley)

Blijven ontwikkelen

Ik blijf ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe methodes die ik in kan zetten in mijn coachpraktijk. Bovendien vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Practice what you preach 😉

Je bent nooit uitgeleerd en ik vind het belangrijk dat ik zowel als mens als als coach in beweging blijf. Net als mijn klanten. Daarom volg ik ieder jaar wel een opleiding, workshop, training of een eigen coachtraject.

Wat mensen zeggen over Marloes:

Het is alweer een jaar geleden dat ik in contact ben gekomen met Marloes.

Ik was toen hard op zoek naar een goede balans tussen werk en privé waarbij de focus lag op mijn energielevel. Marloes heeft me uitstekend geholpen hiermee en ben haar enorm dankbaar. Vooral de persoonlijke en professionele aanpak en daarbij ook dat Marloes een prettig persoon is die oprecht en eerlijk is maken haar tot een top coach!

Anoniem

Na een Sensi behandeling bij Marloes voel ik me krachtiger, zelfverzekerder en heb ik een opgeruimd, opgewekt gevoel. Ze brengt me in balans en het geeft me ontspanning.

Ook brengt het me inzichten zoals na de vorige sessie waarbij het drukpunt, “afwachten of zelf initiatief nemen” opspeelde. Marloes vroeg of ik dit herkende. Jazeker, ik twijfelde al een aantal weken of ik van baan wilde veranderen. Na de sessie besloot ik de regie te pakken, te solliciteren én ik werd aangenomen!

De behandeling bestaat uit verschillende onderdelen. Marloes stelt je hierbij steeds op je gemak en ze legt je goed uit wat ze doet. Er kunnen tijdens de behandeling bepaalde emoties loskomen, hiervoor neemt Marloes echt de tijd en luistert goed.

Dit alles gebeurt in een prettige, verzorgde en rustgevende ruimte.

Ik kan het anderen zeker aanbevelen!

Lieke

Marloes coachte tijdelijk het accounting team waar ik ook werkte. Marloes is een energieke aanpakker. Fijn om mee samen te werken. Heeft leuke ideeën voor het opzetten van de teams. Ook moeilijke onderwerpen maakt zij zo luchtig.

Ik bewonder haar in alle opzichten! Zij kan met alle gemak een enthousiaste, bevlogen en ervaren manager, begeleider, coach en ondernemer zijn, die binnen elke bedrijfstak past. Zij zet zich met veel toewijding in voor haar opdrachtgevers, een echte kameleon.

Magdalena

Mag ik jou helpen naar meer rust, innerlijke vrijheid en levensgeluk?